Facebook
Google+
YouTube
Flickr
Tekintse meg fótóimat a Flickr-en!
Pinterest
Blogger
Arany, ezüst felvásárlás. LEGJOBB napi árakon!
Felvásárlás Szombaton is (11:00-16:00)!
.: Aranyvétel - Az aranyról :.

Az aranyról ....

Szeretne résztvenni különböző akcióinkban?
Tekintse meg mindig friss akciós ajánlatainkat!


aranyfelvásárlás
Az arany már a kőkorszakban (neolitikum) is ismert lehetett. Az egyiptomiak (Kr. e. 3000 táján) már pénzérméket készítettek belőle.
Kedvel fém, a színe és tulajdonságai miatt. Nagy vékonyra nyújtható, 0,0001 mm vékony fólia is készíthető belőle (aranyfüst), ez 24 karátos.
Kiválóan vezeti az áramot (elektronikus alkatrészekbe építik) és a hőt. A gyógyászatban is kísérleteznek vele például köszvényellenes szerekben, vagy rákellenes gyógyszerekben.
aranyvétel
Más fémekkel ötvözve keményebbé válik (például ezüst). Andreas Cassius 1685-ben felfedezte, hogy ha a királyvízben feloldott aranydarabhoz egy kis vizet, majd egy kis ónt adnak, bíbor színû anyag – "Cassius-féle aranybíbor" – keletkezik. Ez kolloid ón-hidroxidra telepedõ aranykolloid. Az arany történetének egyik nevezetes "hibáját" a XVII. századi spanyolok követték el, akik eldobták azt a fehér anyagot, amelyrõl késõbb kiderült, hogy arany és platina ötvözete.

Színét a nagyon nagy sűrűsége (19,6 g/cm3). Az aranyatomok magtöltése szokatlanul nagy, ami az elektronokat nagy sebességre gyorsítja fel, emiatt elektronok tömege megnõ és pályáik összehúzódnak. Az atomok a látható tartományban is elnyelnek fényt (az ezüsttõl eltérõen), és az elem arany színben jelenik meg.törtarany felvásárlás
Kezdetben a nagy sűrűségére alapozták az elválasztását, hogy az aranyszemcsék gyorsabban ülepednek le a felkevert vízbõl. Az ókori Rómában az összezúzott köveket tüskés bokrokon mosták át, hogy az aranyszemcsék fennakadjanak. Késõbb rájöttek, hogy a higany amalgámozhatja az összezúzott kõben található aranyat, s az amalgámból (amely kb. 50 százalék aranyat tartalmaz), a higany desztillálással eltávolítható. Ezt az eljárást néhány brazil bányában ma is alkalmazzák, de a higanygõzök mérgezõek. Az 1880-as években mutatták ki, hogy a lúgos cianidoldatban, levegõ jelenlétében, az arany feloldódik. Az oldathoz cinket adva, kiszorítja a kevésbé reakcióképes aranyat. Érdekes, hogy néhány növény, például a Brassica juncea nevû indiai mustár (a káposzta egyik távoli rokona) magába gyûjti a talajból az aranyat, ha a földet ammónium-tiocianáttal permetezik be.Miért válasszon minket?

aranyfelvásárlás Szeretné kicsit fellendíteni anyagi helyzetét, de még nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Mi adunk egy biztos tippet Önnek! Sokszor olyan forrásból is pénzt szerezhet, amelyről elsőre nem is gondolná, hogy lehetséges, de egy kis figyelemmel és a mi segítségünkkel extra bevételhez juthat.

Keressen fel minket bizalommal, mert vállalkozásunk szolgáltatásai között nem csak ékszerjavítás és készítés szerepel, de lehetősége nyílik sérült, megunt vagy feleslegessé vált arany ékszereitől megszabadulni méghozzá úgy, hogy közben Ön is jól jár. Válasszon minket, ha előnyös üzletet szeretne kötni, mert aranyfelvásárlással kapcsolatban nem csak a hagyományos törtaranyat részesítjük előnyben, de felvásárolunk aranyat ékszer vagy egyéb kisebb aranyból készült tárgyat is.

Ne habozzon, keressen fel minket bizalommal, és tegye pénzzé már használaton kívüli ékszereit, megunt tárgyait! Minket választani előnyös, mert az előzetes időpont egyeztetésnek köszönhetően nincs várakozás, aktuális árakkal dolgozunk, és naponta frissítjük azokat. A részletekért érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén!Az arany világpiaci helyzete napjainkban

arany A gazdaság egyik folyamatosan jelenlévő és nagy szerepet játszó eleme az arany, mely jövedelmet nem termel, így közgazdaságilag nincs szerepe, valamint az ipari felhasználása sem jelentős, mégis a szakértők speciális befektetési formának tekintik. Az arany árfolyamát 1257 óta tartják számon, azonban a számos eltelt évszázad tapasztalatai alapján is nehéz meghatározni jövőjét és előrejelzésekbe bocsátkozni.

Az arany kezdetek óta értékes fizetőeszköz és értékkifejező eszköz volt, annak ellenére, hogy a tulajdonosnak kamat nem jár a birtoklásáért, nem energiahordozó, nyereséget abban az esetben termel, ha magasabb áron értékesítjük, mint ahogy hozzájutottunk, azonban rohamosan fejlődő pénzügyi világunkban örök divat. Az arany árfolyamát megannyi dolog befolyásolhatja: befektetési házak, brókerek, a világban zajló kulturális események, a világgazdaság és nem utolsó sorban az emberek vásárolják, mert hisznek az általa képviselt klasszikus értékekben.

Az arany árfolyamváltozásait napjainkban nehéz megjósolni, azonban ez a nemesfém értéke manapság történelmi csúcsokat döntöget.

További információkért és az arannyal kapcsolatos szolgáltatásainkért tekintse meg weboldalunkat, valamint bővebb információkért forduljon hozzánk bizalommal!Érdekességek az aranyról: Mi a karát?

karát Számos olyan kifejezés van, amit az arannyal és más nemesfémekkel kapcsolatban gyakran hallunk, mégis kevesen tudják, mit is jelent pontosan egy-egy fogalom, mint például a karát.

A karát fogalmát két esetben használjuk:

 • A karát egyrészről a drágakövek tömegének mérésére használt mértékegység, melynek jele: „Kt” vagy az angolszász területeken a „ct” használatos.

 • Másrészről a karát mértékegységét az aranyötvözetek finomsági fokának megjelölésére alkalmazzák, a tiszta arany 24 karátos.

A karát a szentjánoskenyérfa termésének görög nevéből ered, és az elnevezés az ókorból származik, amikor a termés magjait hasonló méretei és súlya miatt precíziós súlymérésre használták. Az ókorban bonyolult mérési megoldás volt ez, mivel minden államban egyedi karátegységet használtak, eltérő súlyértékkel, azonban később a Trójában használatos szemek súlyát vették alapul, melyek 205 mg-nak feleltek meg. 1907-ben ezt az értéket 200 mg-ra módosították a metrikus rendszert használó országokban és így alakult ki a metrikus karát, melyet napjainkban is használunk.

További információkért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!Az aranyláz és következményei

aranyláz Az arany történetének egy jelentős szakasza indult el az indiánok és az inkák által a felszínen kitermelt arany és a kincstermelő vidékek felfedezése során, amikor 1848-ban egy fűrészmalom bővítése közben egy kaliforniai folyónál aranyban gazdag hordalékot találtak. A felfedezést követően a történelem során ritkán tapasztalt méretű népvándorlás indult meg az aranylelő vidékekre és ez a jelenség aranyláz néven vált ismerté a történelemben.

Az óriási felfedezés számos negatív eseményt hozott magával, erőszakot, erkölcstelenséget, szenvedést és nyomorúságos életkörülményeket az aranyásók és hozzátartozóik számára. Ezzel egy időben, Ausztráliában is hasonló események és jelenségek zajlottak, valamint Amerikában csak egyre romlott a helyzet, amikor 1896-ban Alaszkában hatalmas mennyiségű jégbe fagyott aranyat találtak. Mindkét területen borzalmas események folytak, miközben hihetetlen mennyiségű aranyat termeltek ki és az aranyláznak köszönhető számos lakatlan terület felfedezése és benépesítése, továbbá a nagy kitermelői hullámoknak köszönhetően a Föld aranykészletének nagy százalékát már a XX. században kitermelték.

További információkért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!Befektetés aranyba

befektetés aranyba A megtakarítás egyik elterjedt formája a befektetés. Napjainkban egyre többen szeretnék úgy biztonságban tudni és kamatoztatni pénzüket, hogy különböző típusú vállalkozásba, ingatlanba vagy akár aranyba fektetik azt.

Miért is éri meg Önnek, ha pénzét aranyba fekteti? Az arany több száz éve van jelen a kereskedelemben, az aranykészletek folyamatos bányászatának köszönhetően pedig egyre fogy, így ára pedig fokozatosan emelkedik. Az arany ennél fogva értékálló befektetésnek számít, vagyis hosszú távon biztonságot is ad befektetőjének. Mindenhol elismerik értékét és az egész világon elfogadott fizetőeszköz, valamint bármikor eladható, illetve készpénzre váltható. Ezzel garantáltan nem fog mellé!

Amennyiben sikerült meggyőznünk, ne habozzon tovább, keressen fel minket és fektesse megtakarítását aranyba! Naprakész és folyamatosan frissülő aranypiaci árakkal dolgozunk, így Ön a legkedvezőbb árfolyamokon fektetheti be pénzét. Fektessen aranyba és válasszon biztonságos megoldást pénzének!Tanácsok aranybefektetéshez

aranybefektetés Az arannyal való üzletelés mindig is ősi módja volt a vagyon megforgatásának, az ezzel járó rizikó pedig természetes folyamat, de ha szemfülesek vagyunk, minimális szintre csökkenthetjük a kockázatot. Íme, néhány jó tanács, mire figyeljen az a vállalkozó kedvű befektető, aki aranyba szeretné invesztálni vagyona egy részét.

 • Első lépésként csakis olyan aranyat vásároljunk, melyet az úgynevezett „Good Delivery” jelzéssel láttak el, ami szavatolja annak kiváló minőségét.

 • A legjobb minőségű arany Svájcból érkezik.

 • Az arany érméknek és aranyrudaknak 999,9 ezrelékben kell tartalmaznia a nemesfémet.

 • Fontos szempont, hogy az eladó rendelkezzen a megfelelő hatósági engedélyekkel, különben további anyagi kiadásokkal kell számolnunk.

 • Tudatosítsuk magunkban, hogy az aranyba való befektetés hosszú távra szól, ezért nem járunk jól azzal, ha meggondoljuk magunkat és rövid időn belül visszaváltjuk.

 • Figyeljünk arra, hogy az aranyrudak szállítási és raktározási költséget is igényelnek.

 • Mindig tájékozódjunk az árfolyamokról vagy olyan helyen vásároljunk, ahol napi árakkal dolgoznak.

Ha hozzánk fordul aranybefektetési szándékával, mi ezeket a gondokat levesszük a válláról és garantáljuk, hogy velünk csak jól jár!Aranytömb vásárlás

aranytömb vásárlás Napjainkban az előrelátó gondolkodás anyagi javainkat és befektetéseinket illetően kiemelkedően fontos, valamint a széles piaci lehetőségek között számos kedvező megoldás áll rendelkezésünkre, például bankbetétek, kötvények, ingatlanok, telkek, részvények és nemesfémek. Az aranytömb vásárlás és befektetés egyedi és kiemelkedően jó befektetési lehetőségnek minősül, hiszen a mindenkori világpiaci árakhoz igazodik az értéke.

Az aranytömb vásárlás során számos lehetőség közül választhatnak a befektetők a jövőbeni terveiknek és igényeiknek megfelelően:

 • Nagyobb tömbök: Kedvezőbb befektetési forma, hiszen az arany grammonkénti ára az esetek többségében kedvezőbb.

 • Kisebb aranytömbök, lapok, érmék: Azok számára, akiknek fontos a folyamatos anyagi biztonság, gazdaságosabb megoldást kínál, hiszen bármilyen probléma esetén egyszerűbb egy kisebb kiszerelésű nemesfémet pénzzé váltani.

 • Tetszőleges igények szerinti befektetési lehetőségek.

Aranytömb vásárlással kapcsolatos bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére, hogy a lehető legkedvezőbb befektetési formát találja meg!Az arany árfolyam alakulása

arany árfolyam alakulása Napjainkban a hagyományok szerint az arany és más nemesfémek világpiaci árfolyamát amerikai dollárban határozzák meg, azonban manapság már egyidejűleg euróban és angol fontban is megadják a szakértők. Ennek megfelelően a különböző pénznemek között életben lévő váltási árfolyamnak megfelelően váltják.

A befektetési arany értékét alapvetően két kockázati tényező határozza meg:

 • A nemesfém aktuális árfolyama és értékváltozásai

 • A különböző pénznemek egymáshoz viszonyított árfolyamértékei

Az aranyba való befektetés már hosszú ideje kifizetődő lehetőségnek bizonyul az árfolyami alakulások és a várható előrejelzések alapján egyaránt, amely elsősorban a megfigyeléseknek és a tényeknek köszönhető, mivel az elmúlt évszázadoktól napjainkig stabil értékemelkedést mutat. Továbbá a mai gazdasági helyzetnek köszönhetően a kereslet magasabbnak bizonyul, mint a kínálat, így a nemesfémek, köztük az arany árfolyama és értéke folyamatosan növekszik, melynek következtében megbízható befektetésnek minősül.

Az arany árfolyamával és a befektetési lehetőségekkel kapcsolatban további információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!Amit az aranyról tudni érdemes

aranybefektetés Azt mindenki tudja, hogy az arany a nemesfémek közé tartozik, azonban azt már kevesebben, hogy mit is jelent tulajdonképpen a nemes fém kifejezés. A nemesfémek azért kapták ezt a megkülönböztető nevet, mert ebbe a csoportba csak azon kevesek tartozhatnak, melyek különleges és egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az arany nem csak azért kap kitüntetett szerepet a fémek között, mert különösen ellenálló az oxigénnel szemben, de fizikai adottságai, ritkasága, könnyű formálhatósága és az, hogy nehezen lehet hozzájutni, a többi fém fölé emeli, és egyedülálló presztízst szolgáltat számára.

Az arany története a pénz történetével szorosan egybefonódik, hiszen többek közt ez a fém is szolgált fizetőeszközül, valamint az ékszerkészítés területén is igen nagy jelentőséggel bír a mai napig ez a különleges nemesfém. Mindemellett az arany felhasználása szerteágazó, a gyógyászatban, az egészségügyben és a gyógyszeriparban is alkalmazzák.

Az arany folyamatosan jelen van a piacon, így jó befektetést jelent aranyba invesztálni. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!Az arany ékszerek népszerűsége

arany ékszerek Az arany már hosszú évezredek óta különös értéket képvisel, amely jelenthet befektetést, presztízst és számos egyéb értéket a tulajdonosok számára, azonban az egyik legősibb jelenléti formát életünkben az arany ékszerek jelentik. Az évszázadok alatt az ékszerek megítélése és értéke jelentős változásokon ment keresztül, amely során jelképeztek határtalan gazdagságot és eleganciát is, de napjainkban már hétköznapi viseletté váltak.

Az arany ékszerek manapság nem tekinthetőek kiemelkedően jól jövedelmező befektetési formának, amely elsősorban a divatban való elfoglalt pozíciónak köszönhető, ezáltal az egyes darabok értékét jelentősen befolyásolja a stílus, a készítő, a származási hely, a súly és még számos egyéb tényező. Az arany ékszerek inkább képviselnek klasszikus és exkluzív értékeket, mint befektetési lehetőségeket.

Az arany ékszerek divatos és elegáns megjelenést biztosítanak viselőjük számára és széles körben igen népszerűek, jelezhetnek különböző emberi értékeket és viszonyokat egy-egy ajándékozás során, így elsősorban kedvesség, presztízs és klasszikus értékek megtestesítői az arany ékszerek.

Az arannyal és befektetési lehetőségeivel kapcsolatban bővebb információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!Befektetési lehetőségek: Aranybánya társaságok részvényei

aranybefektetés Az arany, mint értékes befektetési forma már igen hosszú idő óta jelen van a köztudatban és a világpiacon, azonban számos egyéb lehetőség is kínálkozik a befektetők számára, amely esetében nem feltétlenül az arany jelenti a befektetés tárgyát. Azok számára, akik szívesen vállalkoznak kockázatokkal járó befektetési formákra, ideális lehetőségeket kínál az aranybánya társaságok által kibocsájtott részvények felvásárlása.

Az aranybánya társaságok részvényei számos pozitívummal járnak befektetés szempontjából, melynek egyik legelőnyösebb lehetősége az osztalékfizetés, azonban számos kockázattal is szembe kell nézni a tulajdonosoknak. A részvények tulajdonosai számára kockázatot jelenthet a politikai és környezeti kockázat, a bizonytalan aranyfedezet és a kitermelhető készlet mennyisége, minősége, továbbá a mindenkori kereskedelmi költségek is befolyásoló szerepet játszhatnak.

A részvénytulajdonosok számára izgalmas és jelentős hozzáértést kívánó befektetési lehetőségeket kínálnak a bánya társaságok, melyekről bővebb információkért és szolgáltatásainkkal kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal és szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!Érdekességek az arany bányászatáról

érdekességek az arany bányászatáról Az arany, megmunkálatlan állapotban, termésfémként található a természetben. A földkéreg legritkább elemei közé tartozik ez a nemesfém, azon belül is a riolit, a dácit és a gránit teléreiben fordul elő. A földkéregben való előfordulásuk alapján megkülönböztethetünk idősebb és fiatalabb arany előfordulásokat.

Azonban nemcsak a földkéreg különböző mélységű rétegeiben találhatunk ranyat a természetben, hanem a folyók hordalékában is. A folyó továbbviszi hordalékával az aranyat az eredeti lelőhelyétől, ennek alapján pedig megkülönböztetünk fövenyaranyat és hömpölyaranyat. A fövenyarany pikkelyfinomságúvá aprózódott arany, míg a hömpölyarany rövidebb távolságot tesz meg, és egy idő után lerakodik a folyómederbe.

A folyómedrekben található arany bányászata már az őskor óta folyik. Az ősember elválasztással próbálta kinyerni a nemesfémet a vízből. Az ókorban kifejtéssel próbálkoztak, például bokrokon mosták át. A 19. században Amerikában kirobbanó aranyláz során terjedt el az aranymosás technikája, amikor vályúk mozgatása mellett mosták át az aranyat. Ma modern berendezésekkel végzik ezt a tevékenységet.

Aranyfelvásárlással, aranyvétellel kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!Mi is az a törtarany és mennyit ér?

törtarany Sokan nem tudják pontosan, mit jelent a törtarany kifejezés. Mielőtt belevágnánk az arany vásárlásába vagy eladásába, fontos, hogy minden fogalommal tisztában legyünk, hiszen komoly összegekről lehet szó. Egyes tévhitek szerint törtaranyból készülnek az ékszerek, ez azonban azért nem lehetséges, mert a törtaranyból készült ékszerek nem kaphatnak magyar fémjelzést.

Az elszíneződött, sérült, hiányos vagy horpadt ékszerek általában beolvasztásra kerülnek, majd kémiai úton savak segítségével kinyerik belőle a színaranyat. Mindezek után a kinyert aranyat ismét ötvözik, az igényeknek megfelelően színezik, finomítják, így elkészül az új aranyötvözet. Az anyag értékét mindenképp a benne található nemesfém minősége és mennyisége határozza meg.

Mind a készíttetett ékszernek, mind pedig a készen vásárolt terméknek tartalmaznia kell a következő két jelzést:

 • A készítő/gyártó névjele, melynek elhelyezése a készítő feladata

 • A hivatalos fémjel, melyet a Magyar Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet készít el

Ezek nélkül egy ékszer sem kerülhet legálisan forgalomba, hiszen ezek a jelzések igazolják az arany ékszer származását és eredetiségét.

Amennyiben szeretné eladni arany ékszereit, a legjobb helyen jár! Hozza be törtaranyát hozzánk, és mi méltányos áron felvásároljuk Öntől! Keressen bennünket bizalommal!Fektessen aranyba, mert megéri!

arany befektetés Sajnos bármikor érhetnek minket olyan váratlan események, melyek nagy költséget emésztenek fel, ezért fontos valami olyasmibe fektetni pénzünket, ami mindig értékálló.

Az aranyba való befektetés az egyik legelterjedtebb megoldás, hiszen ez a nemesfém biztonságot nyújt az emberek számára, mert akár évszázadokra visszatekintve kiszámíthatónak és megbízhatónak bizonyult az arany. Az értékállóság miatt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni az arany tisztaságát. Itt a „négy kilencest” kell figyelembe venni, azaz 999,9 ezrelék tisztaságú rudak, érmék a leginkább eladhatók. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy akinek aranya van, annak mindig van pénze, mert ez a nemesfém bármikor eladható, bármikor értékesíthető. Az aranyba való befektetés másik előnye, hogy hosszú távon stabilitást jelent, emellett a nemzeti bankok ezt a nemesfémet biztonsági fedezetként is alkalmazzák.

Az arany értéke az egész világon elismert és garantált. Fektesse be Ön is vagyona egy részét aranyba, hiszen erre a nemesfémre mindig számíthat! Forduljon hozzánk bizalommal szakértő kollégáinkhoz, készséggel állunk rendelkezésére!Érdekességek az aranyról, a világ minden tájáról

arany felvásárlás Az arany az ember életében már egészen a kezdetektől jelentős szerepet játszik, még az egymástól távoli kultúrákban is. De miért ilyen népszerű? Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amelyet csak kevesen tudnak az aranyról!

 • Minden kontinensen megtalálható.

 • Az eddig bányászott legnagyobb aranyrög majdnem 640 kg-os, 1869. Februárjában találták Ausztráliában, közel a felszínhez.

 • Olvadáspontja 1064,43°C.

 • Kiváló hő- és áramvezető.

 • Ehető: Ázsiában sok helyen édességbe, kávéba és teába tesznek aranyat.

 • A tizennegyedik században a bubópestis kezelésére használták, az ivóvízbe belekeverve.

 • Egy francia tanulmány szerint a reumás megbetegedések kezelésére használható.

 • A görögök a napfény és víz keverékének tartották az aranyat.

 • Más népeknél az örökkévalóság szimbóluma.

 • Ez a világon az egyik legritkább fém.

 • A tiszta arany huszonnégy karátos.

Cégünk arany felvásárlás terén a legjobb, és arany ékszerek készítésével is foglalkozik. Ha Ön is aranylázban ég, keressen minket elérhetőségeinken és készíttesse el álmai arany ékszerét!Az arany gyógyító hatásáról

arany felvásárlás Sokan nem tudják, hogy az arany nem csak jövedelmi szempontból kedvező. Gyógyító erejét már 5000 éve ismerik és alkalmazzák. Az ókori Egyiptomban a különböző kórokozók ellen használták, a középkorban pedig aranyporral elkevert italt adtak az alkimisták a sebesülteknek, hogy enyhítsék vele fájdalmukat. Végül az 1900-as években egy német bakteriológus, Dr. Robert Koch kutatásai alapján kiderült, hogy az arany képes olyan kórokozók elpusztítására is, mint a tuberkulózis baktérium.

Az aranyat a mai gyógyászatban leginkább gyulladáscsökkentésre és fájdalomcsillapításra használják. Feljegyzések szerint a huszadik században gyakran helyeztek a bőr alá aranylemezeket a gyulladt térd- vagy könyökízülettel szenvedőknél, ami bizonyítottan segített rajtuk. Az ízületek könnyebben mozognak, a gyulladások gyorsabban gyógyulnak általa. A modern tudományban az aranyat nanorészecske formájában juttatják be a betegek szervezetébe.

Az arany nem csak egészséges, értékes is! Cégünk több éve foglalkozik arany felvásárlásával, kedvező áron, megbízható rendszerben! Hozza be hozzánk arany ékszereit vagy tárgyait, vagy keressen minket elérhetőségeinken kérdéseivel!Tegye jövedelemmé megunt, használaton kívüli arany ékszereit!

törtarany felvásárlás Gyakran megesik, hogy ajándékba kapott, esetleg megörökölt ékszerek nem az aktuális tulajdonos ízlését képviselik, esetleg egészségügyi okokból kifolyólag nem alkalmasak a viselésre. Ahelyett, hogy hagyná porosodni ezeket a kincseket, inkább fordítsa az Ön hasznára őket, és varázsolja jövedelmező befektetéssé!

Mindig alaposan meg kell gondolni, hogy melyik szolgáltatóval kötünk megállapodást, hiszen gyakran igen magas eltérések lehetnek ár-érték arányban a piacon. A törtarany felvásárlásnál minden esetben figyelembe veszi a felvásárló az ékszer állapotát, karátjának számát, összetételét, kialakítását és súlyát. Minél nemesebb az alapanyag, minél kevesebb az adalék és minél nehezebb, annál nagyobb az ékszer értéke a törtarany felvásárlása során. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy míg a szemnek kecsegtető lehet egy kővel ellátott ékszer, beolvasztásnál az elvesz az anyag értékéből, így az eladás során is csökkenti az érte kapott árat.

Ha Önnek is birtokában van nem használatos ékszer, és szeretné bevétellé alakítani, forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe kedvező feltételű törtarany felvásárlási szolgáltatásunkat!Az arany és ötvözetei

arany felvásárlás Az arany, latin nevén aurum, évezredek óta használatos fizetőeszköz, napjainkban népszerű deviza fedezet és nem utolsósorban, kis kopásállósága miatt az ékszerek alapanyaga is, de használnak aranyat befektetésként is.

Különleges tulajdonságai miatt a nemesfémek királyának is nevezik. Csak természetes állapotban fordul elő, laboratóriumi körülmények között nem állítható elő, ellenáll a sósavnak, kénsavnak, salétromsavnak és könnyen ötvözhető különböző fémekkel is.

Az aranyból készült ékszer finomságát a felhasznált ötvözet és az arany eloszlásának aránya határozza meg. Ennek alapján az 1000 ezrelék színaranyrészt, vagyis 24 karátot tartalmazó ékszer a legmagasabb aranytartalommal bír. Az arany felvásárlási árát ez a tulajdonság is meghatározza.

Az ötvözött aranyok esetében színük alapján szokás különbséget tenni a fajták között. Ennek alapján megkülönböztetünk fehér, sárga, vörös és zöld ötvözött aranyat. Ezek közül a legkedveltebb a fehér arany, eljegyzési gyűrűk és ajándékba szánt ékszerek kedvelt alapanyaga, ahol az ötvözőanyag a palládium. A sárga arany réz és ezüst elegye, a vörös arany vörös rézből, a zöld változat pedig színezüst hozzáadásával készül.

Arany felvásárlással kapcsolatos kérdéseivel bátran keresse fel munkatársainkat!A világ aranykészlete

arany felvásárlás Az arany nem csak ékszerként igen népszerű, aranytömbök, aranyrudak formájában igen sokan őrzik vagyonukat, mivel relatív stabil az értéke ennek a nemesfémnek. Az arany már évezredek óta különlegesnek számít, így nem csoda, ha befektetésként is népszerű.

A világ különböző bankjai és tehetős magánemberei, számtalan ország, vállalat vagy vagyonos ember aranytartalékait őrzik különféle típusú biztonsági helyeken. Ugyanakkor vannak a világon olyan helyek, ahol a befektetési aranyból olyan mennyiséget tárolnak, hogy arra külön helyiségek kellenek.

A világ legnagyobb aranytömb készlete az Egyesült Államokban van a New Yorki Szövetségi Tartalékbankban. Itt őrzik ugyanis a világ aranykészletének több, mint 20 százalékát. Ebben a bankban több százezer aranytömböt tárolnak. A helyiségek igen biztonságosak, soha nem történt még rablási kísérlet, sőt, előzetes egyeztetéssel még látogatni is lehet.

Az Egyesült Államok után a legtöbb aranytartalékkal Németország, az IMF, Olaszország és Franciaország, Kína és Svájc rendelkezik. A felsoroltak mind több, mint ezer tonna arannyal rendelkeznek.

Az aranytömbök nem csak az országok és bankok, hanem magánszemélyek vagyonának befektetésére is szolgálnak, így akár Ön is vásárolhat befektetési aranyat! Ha így dönt, vegye fel velünk a kapcsolatot!Mit érdemes tudni a törtaranyról?

arany felvásárlás A név bizony megtévesztő, és sokan azt hiszik, hogy a törtarany, az szó szerint egyenlő a törött arannyal. A törtarany azonban nem más, mint a használt ékszer, vagyis jelentősége abban mutatkozik meg, hogy olcsóbban hozzá lehet jutni, mint egy még nem használt arany ékszerhez.

Általában elmondható, hogy új ékszer esetében nem csak az arany árát fizetjük meg, hanem a sok órás munkát is, aminek köszönhetően elkészülhetett az adott remekmű.

A törtarany viszont a használat miatt veszít az értékéből és már nem tudjuk az eredeti árán értékesíteni. Ennek ez sajnos hátránya, de abban az esetben viszont, ha az a célunk, hogy törtaranyat vásároljunk, ez már mindjárt a hasznunkra válik. Például, ha ékszert szeretnénk készíteni, rendkívül praktikus azt törtaranyból elkészíttetnünk, mert sokkal jutányosabb áron kaphatunk egy a saját ízlésünk szerint megtervezett és kivitelezett arany ékszert.

Cégünk törtarany felvásárlással, valamint ékszerkészítéssel foglalkozik, így ha úgy adódik, hogy Ön megszorul, és jutányos áron szeretné értékesíteni ékszereit, nálunk a legjobb helyen jár. Ha pedig olcsón, törtaranyból szeretné elkészíttetni álmai arany ékszereit, szintén hozzánk érdemes fordulnia, hiszen a minőség, kedvező árakkal párosul!Fektesse pénzét aranyba!

Fektesse pénzét aranyba! Az arany már ősidők óta ejti rabul az emberek figyelmét és hódolatát. Már az ősi kultúrák is felfedezték szépségét és értékét, így csakhamar fizetőeszközként szolgált. A történelem során megannyi hit és kultúra épült misztikumára. Az arany töretlen népszerűsége máig kitart, így nem csoda, hogy sokan látnak benne lehetőségeket.

Napjaink ingadozó gazdasági helyzetében nehéz megfelelő befektetési szegmensre lelni. Biztosra menni szinte lehetetlen, ám a befektetési arany az egyike azon lehetőségeknek, melyek mindig beteljesítik a hozzájuk fűzött reményeket. Ugyan az arany árfolyama is ingadozó, ám ez az inga sose lépi át azt a bizonyos határt, ahol komoly veszteség érhetné a befektetőket.

Ha tehát Ön is úgy érzi, hogy biztos alapot szeretne a jövőjének, valamint ideális befektetési lehetőséget keres, vásároljon befektetési aranyat! Nálunk megbízható forrásból és a lehető legjobb áron vásárolhatja meg azt az arany készletet, ami a későbbiekben biztosan hasznot hoz Önnek! Honlapunkon minden szükséges információt megtalálhat, de kérdés esetén természetesen állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!Fogalmak az arany világából

Fogalmak az arany világából

Mióta az első civilizációk létrejöttek, az aranynak fontos szerepe volt a köztudatban. Hajdanán az uralkodók kiváltságának számított, és gyakran az épületek díszítésére, mintsem ékszerkészítésre alkalmazták. Később már a nemesek és a gazdagabb rétegek is részesülhettek ebben a kiváltságban, sőt, sokáig fizetőeszközként is funkcionált az arany. Napjainkban már inkább ékszerként és arany tömbökben értékesítik ezt a ritka és nemes fémet.

De vajon mennyire ismerjük az aranyat és a vele kapcsolatos fogalmakat? Vegyünk sorra pár kifejezést, melyekkel a mindennapokban is találkozhatunk:

 • Karát – az arany felvásárlásnál igen fontos szempont, hogy az adott arany hány karátos, azaz milyen tisztasággal rendelkezik.
 • Törtarany – ezt a kifejezést főként az arany felvásárlásánál hallhatjuk, s arra értetendő, hogy magát az anyagot értékesítik, minden más költségtől eltekintve.
 • Törtarany – ezt a kifejezést főként az arany felvásárlásánál hallhatjuk, s arra értetendő, hogy magát az anyagot értékesítik, minden más költségtől eltekintve.

Ha Önt is érdekli az arany világa, esetleg szeretné befektetni pénzét aranyba, vagy más arannyal kapcsolatos szolgáltatásunk érdekli, keressen minket bizalommal!Mi befolyásolhatja az aranypiacot?

Fogalmak az arany világából

Mivel az arany az egyik legritkább magas értéket képviselő fém a földön, ezért nem csoda, hogy hatalmas jelentőséget tulajdonít neki az emberiség. Ez a nemesfém rengeteg különböző valuta fedezete volt, persze a gazdasági gyarapodásnak sikerült kinőnie ezt a megoldást. Manapság már jóval több pénz van a világon, mint arany, de ettől még az arany befektetések közel sem idejétmúltak!

A befektetések várható hozamát és az arany világpiaci árát sok tényező befolyásolja. Minél kevesebb arany mozog a világon, annál magasabb az arany árfolyama, ami persze logikus, de ha esetleg egy kereskedőház piacra bocsájt egy nagyobb aranykészletet, akkor az arany ára csökken, nyílván itt elenyésző értékekről beszélhetünk sokszor, de a tőzsdén az a pár százalékpont is döntő lehet. Ami mindenképp nyilvánvaló, hogy egyre kevesebb arany forog a piacon, ezért az értéke tartósan mindenképp növekszik, ez persze hosszú távon, tehát évek alatt hozza meg igazi gyümölcsét.

Ha befektetési aranyat szeretne vásárolni, a legjobb helyen jár, vegye igénybe szolgáltatásainkat!Mitől fehér a fehérarany?

Mitől fehér a fehérarany?

Mind a mai napig nagy népszerűségnek örvend az arany befektetés , csakúgy, mint az arany vásárlása, akár ajándékozási célból is. Azonban az is tény, hogy az utóbbi évek trendje úgy alakult, hogy egyre többen keresik a fehérarany ékszereket a megszokott, sárgaarany helyett.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mitől lesz más színű az arany? Olyankor, amikor fehéraranyról beszélünk, tulajdonképpen egy ötvözet kerül szóba, amelynek alkotóeleme a sárgaarany, valamint más, fehér-szürkés fémek. Ezeknek az elegye adja azt a mindenki által jól ismert, pezsgő színű végeredményt, amely egyre nagyobb teret hódít a piacon. Valójában annak ellenére, hogy arany vásárláskor a hagyományos ötvözet és a fehérarany kerül mindmáig előtérbe, számos egyéb színárnyalatot létre lehet hozni azáltal, hogy különféle fémekkel ötvözzük az aranyat – azonban ez sokszor speciális eszközöket igényel.

Aranyat adna el? Amennyiben valóban jó áron szeretné megtenni, akkor forduljon hozzánk! Ha minket választ, garantáltan jól fog járni az üzlettel!Miért éri meg Önnek az aranyfelvásárlás?

Miért éri meg Önnek az aranyfelvásárlás?

Létezik néhány tévhit, amik elterjedtek a köztudatban az aranyfelvásárlással kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket nézzük meg közelebbről!

A másik tévhit, hogy nem a mennyiség, hanem az érték a fontos. Hogyan fordítható ez le az aranyfelvásárlás kulcsfontosságú tényezőjeként? Úgy, hogy sokkal jobban megéri apránként aranyat venni, mint egyszerre egy nagy mennyiséget, mert később, ha az aranyat pénzre szeretné váltani, sokszor kevesebbet könnyebb eladni.

Befektetési arany vásárlása kapcsán bátran keressen fel minket elérhetőségeink bármelyikén, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!Mi felvásároljuk hibás ékszereit is

Mi felvásároljuk hibás ékszereit is

Sokan nincsenek tisztába azzal, hogy arany ékszerünk mennyit érhet, minek számítják be, ha el szeretnék adni. Ékszereinket a különböző zálogházakban és egyéb létesítményekben, ahol aranyat vásárolnak fel, törtarany értékben tudjuk eladni. És, hogy mi is pontosan a törtarany?

Ha meghibásodott az ékszerünk, hiányzik egy fele, elszakadt vagy csak anyagi okokból válunk meg tőle, akkor az adott zálogház törtarany felvásárlás keretein belül veszi azt át. Arany ékszereink ára két dologból tevődik össze. Először is függ az aranytartalomtól, másrészt a bele fektetett munkaidő díjából. A zálogházakban mi csak az aranytartalom árát kapjuk meg, hiszen az ékszer eladás után újra feldolgozásra kerül így az előző munkadíj már nem számít. Ezeket az információkat szem előtt tartva érdemes a legjobb árral rendelkező arany felvásárlással foglalkozó céget kiválasztani törtarany eladás esetén!

Forduljon hozzánk, ha eladó, hibás, hiányos aranyékszerén szeretne túladni a legjobb áron! Nálunk megéri törtarany ékszerét eladni!Megunt aranyékszerek? Adja el törtaranyként!

Megunt aranyékszerek? Adja el törtaranyként!

Ékszerek terén manapság már megannyi fajtával találkozhatunk, amik különféle anyagokból, különféle módszerekkel készülnek. Az ékszerek tökéletes kiegészítők lehetnek, nagyban hozzájárulnak a megjelenéshez, feldobhatják külsőnket. A divatosabb ékszerek között talán az aranyból készült darabokból találhatjuk a legtöbbet. Az aranyékszerek remekül mutatnak a legtöbb emberen, kényelmes a viselésük, elegánsak és a legtöbb ruhához illenek.k számítják be, ha el szeretnék adni. Ékszereinket a különböző zálogházakban és egyéb létesítményekben, ahol aranyat vásárolnak fel, törtarany értékben tudjuk eladni. És, hogy mi is pontosan a törtarany?

Sokaknál találhatók olyan ékszerek, amik csak porosodnak az ékszertartó dobozokban, hiszen idővel ráunnak, majd lecserélik őket. Ha Ön is sok olyan ékszerrel rendelkezik, ami már használaton kívül van, vagy más okból szeretne megválni tőlük, akkor ezeket a darabokat érdemes lehet egy törtarany felvásárlással foglalkozó céghez elvinni. Az arany ékszereket általában törtaranyként vásárolják fel, hiszen a legtöbb aranyékszer egy másik fém ötvözésével készül. A törtarany nevével ellentétben, nem szó szerint tört ékszert jelent, hanem azt az arany mennyiséget, ami az adott ékszerből kinyerhető. Hozza fel hozzánk arany ékszereit és mi törtaranyként felvásároljuk azokat!

Törtarany felvásárlással kapcsolatban érdeklődjön a honlapunkon található elérhetőségeink egyikén!A fazonarany felvásárlásának előnyei

A fazonarany felvásárlásának előnyei

Az arany a legstabilabb befektetés, értéke időtálló, de eladásával okosan bánjunk, folyamatosan tisztába kell lennünk az aranypiac helyzetével, és rendszeresen követnünk kell az értékének az alakulását!

Aki minél hamarabb el akarja adni aranyait, és számára nem fontos az aranypiac változása, annak javasolt, hogy ékszereit fazonarany felvásárlásra hasznosítsa. A törtarany esetében csak a tiszta arany tömegét nézik, és az alapján történik az értékbecslés, ezzel szemben fazonarany felvásárlás során nemcsak az ékszer súlyát veszik figyelembe a becsüsök, hanem a benne található drágaköveket, briliánsokat, az ötvösmunkát és nem utolsósorban korát is! Kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy törtarany árán szeretnénk eladni ékszerünket, de a kiértékelés során az arany műtárgyértékűvé válik kora miatt, és ez nagyban növelheti értékét, ezért érdemes fazonaranyként beszámíttatni.Fazonarany felvásárlás során gyorsan, sok pénzhez juthatunk, ha igazán értékes, egyedi aranyainkat, ékszereinket szeretnénk áruba bocsátani.

Ha úgy érzi, megéri Önnek ez a befektetés, éljen a fazonarany felvásárlás lehetőségével!Aranyfelvásárlás a legjobb árakon

Aranyfelvásárlás a legjobb árakon

Szeretne egy megbízható aranyfelvásárlással foglalkozó céget találni, ahol értékesíthetné ékszereit, antik tárgyait? Ilyen üzlet nyélbeütéséhez körültekintően kell szolgáltatót választani, mert rengeteg csalóval lehet találkozni!

Sokan csak azért keresnek ügyfeleket, hogy jóval olcsóbban jussanak hozzá a felvásárlásra kínált aranyhoz, mint amennyit az valójában ér. Az is megesik, hogy a gátlástalan csalók a gyanútlan ügyféltől hamis ígéretekkel egyszerűen kicsalják az aranyat és fizetés nélkül eltűnnek. Ezt senki sem szeretné, legkevésbé Ön, igaz?

Válasszon minket, hiszen cégünkben garantáltan nem fog csalódni! Mi nem csupán tisztességesen üzletelünk, de ráadásul foglalkozunk az ügyfeleink érdekeivel is aranyfelvásárlás során. Hozza el hozzánk a felvásárlásra kínált aranyat, és mi szabályos körülmények között, kedvező árért cserébe vesszük át. Üzletünkben nem csupán megbízható szolgáltatást nyújtunk, de ráadásul az aktuális árfekvéseket figyelembe véve a legmagasabb világpiaci áron vásároljuk fel aranyát!

Forduljon hozzánk bizalommal aranyfelvásárlás kapcsán, és legyen Ön is elégedett ügyfeleink egyike!Most fektessen be aranyba!

Most fektessen be aranyba!

A szakemberek már régóta firtatják, hogy az arany árfolyama folyamatosan emelkedik, ami kiváló befektetési alapot képezhet bárki számára, ezért érdemes belevágni az arannyal történő kereskedelembe!

Mostanság rendkívül bizonytalan a világ helyzete, bármikor felütheti a fejét a pénzromlás, ami káoszhoz vezethet, ezért szükséges olyan alternatívában gondolkodni, ami időtálló értékkel bír. Ha a baj megtörténik, még van egy utolsó lehetőség arra, hogy valamilyen formában jövedelemhez jussunk: arany befektetéssel elkerülhetőek a nagy anyagi problémák!

Ahhoz, hogy a legkedvezőbb helyzetbe kerülhessünk, ajánlott rendszeresen követni az arany árfolyamát. Ha az árak zuhanni kezdenek, el lehet gondolkodni a befektetési arany vásárlásán.

Gondoljon a jövőjére! Ha jelenlegi körülményei engedik, és régóta gondolkodik, hogy milyen megoldással alapozhatná meg anyagi biztonságát, fektessen aranyba! Keressen minket bizalommal, garantáljuk, hogy a legkedvezőbb feltételekkel kötünk Önnel üzletet!

Arany wikipédia

Tudjon meg többet az ezüstről!
Napi árak 2024.06.07.   
24 200.-Ft/gr
21 330.-Ft/gr
17 900.-Ft/gr
14 200.-Ft/gr
9 130.-Ft/gr
80 800.-Ft/gr
5 940.-Ft/gr
260.-Ft/gr
236.-Ft/gr
218.-Ft/gr
208.-Ft/gr
Price of Gold

Price of Gold

Arany ár: 12 452,94 HUF/gramm
Ezüst ár: 213,57 HUF/gramm
Frissítve: 2024.06.14 01:52:43
Forrás: www.goldprice.org


Telefon: +3670/54-45-222
Email: iroda@aranyvetel.hu
1154 Budapest
Ázisa Center
2. emelet