Facebook
Google+
YouTube
Flickr
Tekintse meg fótóimat a Flickr-en!
Pinterest
Blogger
Arany, ezüst felvásárlás. LEGJOBB napi árakon!
Felvásárlás Szombaton is (11:00-16:00)!
.: Aranyvétel - Az ezüstről :.

Az ezüstről ....

ezüst
Az ezüst fehéren csillogó, jól nyújtható és hengerelhető nemesfém, amiből igen vékony lemezek és huzalok készíthetők. Kémiailag ellenálló, tiszta levegőben vagy vízben megtartja színét és csillogását, de a levegőben levő kén-hidrogén megfeketíti, mert ezüst-szulfid képződik a felületén. Az oxigénnel nem reagál, de olvadt állapotban elég sok oxigént képes oldani. Az olvadék lehűlése közben, az ezüst megszilárdulásakor az oldott oxigén erőteljesen fröcskölve szabadul fel.

Az áramot az összes ismert elektromos vezető közül a legjobban, még a réznél is jobban vezeti. A legalacsonyabb fajlagos ellenállású fém. Drágasága miatt mégis viszonylag keveset használnak belőle az elektrotechnikában.

ezüst felvásárlás
Az ezüst hővezető- és fényvisszaverő-képessége minden más féménél jobb; utóbbi tulajdonsága miatt már az ókorban is tükröket készítettek belőle. Öntésre csak ötvözetei alkalmasak. Tiszta állapotában rendkívül lágy, könnyen megmunkálható, viszont puha, könnyen kopik. Leginkább rézzel szokás ötvözni, ez nagymértékben növeli szilárdságát, miközben az ötvözet egészen 50% ezüsttartalomig megtartja fehéres, az ezüstre jellemző színét.
Finomságát ezrelékben adják meg, tehát a .800-as ezüst ezüsttartalma 800 ezrelék, azaz 80%.
ezüst
Története szorosan egybefonódik az aranyéval, mert az ezüst is előfordul elemi formában, és fényével már az ókorban felhívta magára a figyelmet. Ékszereket készítettek belőle, később pénzverésre használták. Az ókori Egyiptomban, amikor előállításra még csak az elemi formát ismerték, a két fém értéke megegyezett. Később, mikor felfedezték a vegyületekből való előállítását, az ezüst értéke csökkenni kezdett az aranyhoz viszonyítva. Az Újbirodalom idején jellemzően 1:2 volt az értékarány az arany javára, ami III. Ramszesz idején (kb. Kr. e. 1200 körül) rövid idő alatt hirtelen lecsökkent. A középkorban 1 kg arany megfelelt 13 kg ezüstnek, 1895-ben 28 kg-nak, 1939-ben már 77 kg-nak. 2008 végén 65 körül mozog ez az arány. A föníciaiaktól fennmaradt egy ötvözet 75% arany és 25% ezüst összetétellel. A rómaiak és a görögök is arany-ezüst ötvözetet használtak (80% arany-20% ezüst) amit elektrumnak neveztek. Az első arany és ezüst pénzérmék kb. Kr. e. VII. századból származnak, Rómában Kr. e. 217 verték az első ezüstpénzt.

Az ókorban az ezüst Indiából, Perzsiából, de főleg Spanyolországból származott. A középkorban az ezüst bányászata kiterjedt Szászország, Csehország és Tirol területére. Amerika felfedezése után a legtöbb ezüst az Újvilágból származik.

Ékszerek, étkészletek, egészségügyi műszerek, kémiai felszerelések készülnek belőle. Ezen célokra és pénzverésre rezes ötvözeteit használják (10-50% réz). A nem nemesfémből készült tárgyakat esztétikai okból, vagy kémiai védelem céljából szokták ezüstözni. A vékony ezüstréteget elektrolízissel viszik fel. Nagy mennyiségű ezüstöthasznált a filmes fényképészet, de a digitális technológiák fölöslegessé teszik.

Érdekességek az ezüstről

ezüst Az ezüst, az aranyhoz hasonlóan a nemes fémek csoportját erősíti és szintén ellenálló az egyéb kémiai elemekkel szemben, valamint jól formálható.

Az ezüstről elmondható, hogy egy valamiben bizonyosan lekörözi az aranyat, mégpedig a pénzgyártás terén, ugyanis ezüstből állítják elő a legtöbb pénzérmét. Emellett ipari fémként is széles körben alkalmazzák, kiváló hő- és elektromos vezető képessége miatt, de baktériumölő képességgel is rendelkezik, így vízszűrőkben is találkozhatunk vele. A 7,5 %-os rézzel való ötvözete a közismert sterling ezüst, melyből számos használati tárgy is készül, például étkészletek.

Az ezüst különösen jó befektetésnek számít, nem csak azért, mert vételára az aranyéval vetekszik, de azért is, mert a kisebb vagyont befektetni szándékozóknak is ideális lehet. Azonban számítani lehet rá, hogy elérhetőségének ilyen mértéke előbb-utóbb értékének emelkedését fogja maga után vonni.

Keressen fel minket bizalommal, ha hasonló terveket fontolgat és fektessen be okosan! Ha ezüstbe szeretne fektetni, nálunk jó helyen jár!Érdekesség: Arany vagy ezüst ékszer?

arany- és ezüst felvásárlás Arany vagy ezüst ékszert érdemes hordanunk? A válasz nem mindig egyértelmű, hiszen számos körülmény is közbeszól, például a személyes ízlés, az aktuális divat, az alkalom, melyen viseljük vagy egyesek szerint az életkor is.

Egyet azonban nagyon fontos megjegyeznünk: arany és ezüst ékszert egyszerre hordani nem túl előnyös, hiszen a kevesebb néha több. Persze ha nem túl hivalkodó ékszerekről beszélünk, akkor minden lehetséges. Ez alatt azt kell érteni, hogy egy kellemes, vékony ezüstgyűrű abszolút nem üti a kedvenc apró arany fülbevalónkat.

Természetesen a legfontosabb szempont mindig a saját ízlésünk marad. Amennyiben nekünk tetszik egy adott ékszer vagy ékszer kombináció, akkor azt viseljük örömmel. Időnként azonban nem árt megszívlelni mások tanácsát, vagy követni az aktuális trendeket.

Ha megunta, vagy szeretne túladni régi, megkopott vagy hibás ékszerein, nálunk a legjobb helyen jár! Arany- és ezüst felvásárlással kapcsolatos részletekért tájékozódjon weboldalunkon, vagy keressen bennünket a feltüntetett elérhetőségeinken!Az ezüstjeit is pénzzé teheti!

Az ezüstjeit is pénzzé teheti! Nem tetszik Önnek az örökölt ezüst étkészlet, vagy már halomban állnak a felesleges, megunt ékszerek a polcon? Olyan ezüst tárgyakat tárol, amiknek évek óta nem vette a hasznát? Nem kell, hogy csak porfogónak tartsa őket, adja inkább el nekünk, hiszen ezüst felvásárlással is foglalkozunk!

Az ezüstfelvásárlás nyilvánvaló módon nem fog olyan nagy nyereséget hozni Önnek, mintha aranyat adna el, hiszen lényegesen alacsonyabb az ezüst grammjának ára, mint az aranyé - ez azért van így, mert az ezüst gyakrabban előforduló fém. Azonban az is tény, hogy általában egy háztartásban jóval több felesleges ezüst tárgy található, így pedig ezzel is bőven szert lehet tenni némi plusz pénzre.

Amennyiben megbízható helyet keres, ahol ezüst felvásárlást végeznek, akkor ne kutasson tovább, hiszen ha minket választ, akkor biztosan jól jár! Ne tartogassa feleslegesen azokat a dolgokat, amikre már úgysincs szüksége, adja el inkább nekünk, hogy valami újba ruházhasson be a pénzből! Garantáljuk, hogy nálunk jó árat kap majd ezüst tárgyaiért és ékszereiért!Mitől függ a törtezüst felvásárlási ára?

Mitől függ a törtezüst felvásárlási ára? Manapság a legtöbb ember azt feltételezi, hogy csakis az aranyékszerek számítanak kiváló befektetésnek, pedig valójában az ezüst ékszerekkel is előnyökre lehet szert tenni, ha eladásuk előtt tájékozódik néhány szempontról, melyek befolyásolják az üzletet.

Az ezüst felvásárlási árát főként az eladni kívánt eszköz vagy kiegészítő típusa befolyásolja, vagyis például egy ezüst ékszer teljesen más árkategóriát képvisel, mint egy ezüst díszmű. Utóbbi esetében nemcsak az ezüst felvásárlási ára számít bele a végösszegbe, hanem a tárgy kora is, így, ha például a kereskedőnek egy igencsak régi ezüst díszművel van dolga, akár az ezüst piaci árán felül fizethet a tárgyért.

Ahhoz, hogy a törtezüst felvásárlási árával kapcsolatban mindig naprakész legyen, érdemes az eladni kívánt tárgyak szerint is utánanézni az aktualitásoknak, az árfolyamok mellett.

Ha a legjobb üzleteket szeretné megkötni, és a piaci értékeknek megfelelően adná el a tulajdonában lévő ezüstöket, forduljon hozzánk bizalommal! Velünk korrekt törtezüst felvásárlási árakra számíthat!

Tudjon meg többet az aranyról!
Forrás:wikipedia
Napi árak 2024.06.07.   
24 200.-Ft/gr
21 330.-Ft/gr
17 900.-Ft/gr
14 200.-Ft/gr
9 130.-Ft/gr
80 800.-Ft/gr
5 940.-Ft/gr
260.-Ft/gr
236.-Ft/gr
218.-Ft/gr
208.-Ft/gr
Price of Gold

Price of Gold

Arany ár: 12 452,94 HUF/gramm
Ezüst ár: 213,57 HUF/gramm
Frissítve: 2024.06.14 00:19:11
Forrás: www.goldprice.org


Telefon: +3670/54-45-222
Email: iroda@aranyvetel.hu
1154 Budapest
Ázisa Center
2. emelet